كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق
بعض افكار للفول Ouooou13
كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق
بعض افكار للفول Ouooou13
كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق


 
المنشوراتالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بعض افكار للفول

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
christina.awad
+ المسئول التانى عن المنتدى +
christina.awad


النوع : انثى
نوع المتصفح: : بعض افكار للفول Mn_510
الجنسية : بعض افكار للفول 114
المهنة : بعض افكار للفول Collec10
الهوايات : بعض افكار للفول Painti10
تاريخ التسجيل : 03/09/2009
المشاركات : 7214
معدل تقييم المستوى : 29
بمعدل : 8649
الكنيسة او الابراشية : : كنيسه العذرا وماريوحنا بالزقازيق

بعض افكار للفول Empty
مُساهمةموضوع: بعض افكار للفول   بعض افكار للفول I_icon_minitime24/2/2010, 9:50 pm

بعض افكار للفول

الفول بالزيت و الكمون
:يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت(ذرة او زيتون زي ماتحبوا)
الفول بالدقة:تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفها عليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.

الفول بالسلطة
:تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.
الفول بالطماطم:تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت.
الفول بالثوم و الطماطم:نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح و فلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس.
الفول بالباذنجان:لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.

فول بالطحينة

فول مدمس - طماطماية - معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم - نص معلقة صغيرة ثوم مهروس - معلقة كبيرة طحينة - معلقة خل - معلقة عصير ليمون - معلقتين كبار زيت - ملح و كمون
الطريقة
سخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرةضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون


فول بالفلفل الاخضر
فول مدمس - نص معلقة صغيرة ثوم مهروس - واحدة فلفل رومى - كوب عصير طماطم - ملح وفلفل وكمون - 2 معلقة زيت
الطريقة
ضعى الزيت على النار وحمرى فيه الثوم لحد ما يصفر ضعى علية عصير الطماطم وخليها على النار لحد ما تتسبك ثم ضعى الفول وشوية مياة صغيرين قطعى الفلفل مكعبات صغيرة وضعية على الفول و تبلى بالملح والكمون يغلو غلوة مع بعض واغرفية

البصارة
المقادير
نص كيلو فول مدشوش
3 حزمة بقدونس_ حزمة كسبرة خضراء
1 بصلة كبيرة او بصلتين متوسطين
1 رأس ثوم ملح، فلفل أسود كمون، نعناع ناشف
للتقلية :
ثوم، كسبرة ناشفة ، عصير ليمونتين ،زيت
الطريقة
نغسل الخضرة كويس و نخرطها بالسكينة
نسلق الفول والبقدونس والكزبرة مع البصل والثوم مع بعض فى ماء حتى يستوي تماماً ويتهري.
وممكن تسوى فى حلة الضغط (البرستو)وممكن لو عازت ماء نضيف لها
نستنى لما تبرد شوية و نضربها فى الخلاط ونرجعها على النار تانى .
نحط لها بقى الملح والفلفل الأسود والكمون والنعناع ونسيبها لحد ماتغلى
نكون عملنا التقلية نضع الزيت على النار حوالى 3 معالق ثم اضع الثوم المهروس لحد ما يصفر ثم اضع الكزبرة الناعمة الناشفة.
بعد ماتجهز خدى منها شوية و حطيها فى البصارة قبل ما تغرفيها فى الاطباق مع تقليبة ثم اضع عصير ليمونة كبيرة او ليمونتين و اطفى النار على طول .
بعد مانغرف البصارة فى الاطباق نضع باقى مقدار التقلية على وش الاطباق
طريقه اخرى للبصاره
يسلق نص كيلو فول مدشوش بس بعد ما يكون منقوع حوالي ساعتين عشان يتسلق بسرعه
.. وبعد كدة يعمل له دقه بملعقه كبيره ثوم مع ملعقه كبيره كمون وشوية شطه وده في الكبه ويوضع ملح بعد الفول ما يستوي ..
ويوضع ملوخيه ناشفه وتكون ناعمه .. حوالي أقل من كوب ..
نرش ونقلب لغاية ما تعطيكي لون حلو للبصاره..
وبعدها نعمل تقليه ببصله كبيره مبشوره أو مقطعه جوانح مع أقل من نص كوب زيت ذره ..
ولما البصله تتحمر بني غامق .. نحط الزيت علي البصاره وأحتفظ بالبصل لتجميل وجه الطبق يبقي كده البصاره خلصت بس لسه عاوزه تتصفي ..
أستني عليها لما تبرد وتخلط في الخلاط وتصفي بمصفاه سلك..
ونرجع نغليها غلوه عشان تضبط القوام بتاعها .. لوكان تقيل نزيد ميه ولو خفيف نغليها شويه .. ونضبط الملح كمان نفرغها في أطباق ونرش علي الوجه البصل المحمر وبقدونس وممكن صنوبر محمر


الطعمية
نص كيلو فول (مدشوش) - بصلة متوسطة مقطعة - معلقة صغيرة ثوم - نص كوب كزبرة خضراء وشبت - ½ كوب كرات
1 معلقة صغيرة كزبرة ناشفة - ½ معلقة صغيرة بيكربونات صودا - معلقة صغيرة ماء ملح- شطة - ربع معلقة كمون مطحون - سمسم للتزيين - زيت للقلي
الطريقة:
يغسل الفول وينقع لمدة 12 ساعة مع تغيير الماء كل ساعتين يشطف الفول جيداً ويصفى من الماء
تخلط الخصروات مع الفول.
ثم تفرم سواء بمفرمة اللحم او الكبة مرتين لحد ما ينعموا خالص
نذوب بيكربونات الصودا في الماء وتضاف إلى العجينة
ثم نضع الملح والشطة و الكزبرة و الكمون وتقلب جيدا يوضع الزيت في مقلاة على نار متوسطة.
نعمل عجينة الطعمية أقراص صغيرة بمعلقتين او بالة الطعمية المخصوصة ونحط وش الطعمياية فى السمسم وتقلى في الزيت لحد ما تستوى وتنشف
ملحوظة
اذا كنتى حتشيليها فى كيس نايلون فى الفريزر ومش حتحمريها يبقى ماتحطيلهاش البيكربونات ( يعنى تحطيها وقت ماتكونى حتحمريها بس )

الطعمية المحشية
بصله مقطعه صغير - ملح - فلفل اسود – كزبره ناشفة - كمون - قرفه ناعمه - فلفلة خضراء حامية

الطريقة

شوحى البصله فى شوية زيت صغيرين وضعى عليها كل التوابل واحشى بيها اقراص عجينه الطعمية وتقلى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابن الكنيسة
+ المسئول الاول عن المنتدى +
ابن الكنيسة


النوع : انثى
نوع المتصفح: : بعض افكار للفول Mn_510
الجنسية : بعض افكار للفول 114
المهنة : بعض افكار للفول Patron10
الهوايات : بعض افكار للفول Travel10
تاريخ التسجيل : 11/08/2009
العمر : 34
المشاركات : 6101
معدل تقييم المستوى : 43
بمعدل : 13042
تاريخ الميلاد : 19/01/1990
الكنيسة او الابراشية : : الانبا تكلا بالزقازيق

بعض افكار للفول Empty
مُساهمةموضوع: رد: بعض افكار للفول   بعض افكار للفول I_icon_minitime24/2/2010, 10:01 pm

ربنا يعوض تعبك ياجميل مرسى كتير بعض افكار للفول Herz

بعض افكار للفول Icon_cheers
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://avatakla.yoo7.com
Mary Marmora

Mary Marmora


النوع : انثى
الجنسية : بعض افكار للفول 114
المهنة : بعض افكار للفول Collec10
الهوايات : بعض افكار للفول Readin10
تاريخ التسجيل : 02/09/2009
العمر : 32
المشاركات : 4109
معدل تقييم المستوى : 15
بمعدل : 4805
تاريخ الميلاد : 31/12/1991

بعض افكار للفول Empty
مُساهمةموضوع: رد: بعض افكار للفول   بعض افكار للفول I_icon_minitime24/2/2010, 10:07 pm

حاجات حلوه اوووووووى
تسلم ايدك ياقمره
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
christina.awad
+ المسئول التانى عن المنتدى +
christina.awad


النوع : انثى
نوع المتصفح: : بعض افكار للفول Mn_510
الجنسية : بعض افكار للفول 114
المهنة : بعض افكار للفول Collec10
الهوايات : بعض افكار للفول Painti10
تاريخ التسجيل : 03/09/2009
المشاركات : 7214
معدل تقييم المستوى : 29
بمعدل : 8649
الكنيسة او الابراشية : : كنيسه العذرا وماريوحنا بالزقازيق

بعض افكار للفول Empty
مُساهمةموضوع: رد: بعض افكار للفول   بعض افكار للفول I_icon_minitime24/2/2010, 11:04 pm

ميرسى لمروركم الجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ساره
مشرفة
ساره


النوع : انثى
الجنسية : بعض افكار للفول 114
المهنة : بعض افكار للفول Studen11
الهوايات : بعض افكار للفول Painti10
تاريخ التسجيل : 23/01/2010
العمر : 28
المشاركات : 691
معدل تقييم المستوى : 2
بمعدل : 750
تاريخ الميلاد : 14/06/1995

بعض افكار للفول Empty
مُساهمةموضوع: رد: بعض افكار للفول   بعض افكار للفول I_icon_minitime24/2/2010, 11:17 pm

ميرسى كتير ليكى ياقمر على الحاجات الجميله دى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بعض افكار للفول
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
 مواضيع مماثلة
-
» افكار تصميم غرف النوم/افكار تصميم غرف الاطفال
» افكار مهمه لكل ست بيت
» افكار ذكية للتوفير
» افكار جديدة للخدمة الافتتاحية
» افكار وسائل ايضاح جديدة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق :: الصحيفة اليومية :: طبخة اليوم-
انتقل الى: