كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق
ملف طرق عمل المربى Ouooou13
كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق
ملف طرق عمل المربى Ouooou13
كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق


 
المنشوراتالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ملف طرق عمل المربى

اذهب الى الأسفل 
+2
Mary Marmora
christina.awad
6 مشترك
انتقل الى الصفحة : 1, 2, 3  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
christina.awad
+ المسئول التانى عن المنتدى +
christina.awad


النوع : انثى
نوع المتصفح: : ملف طرق عمل المربى Mn_510
الجنسية : ملف طرق عمل المربى 114
المهنة : ملف طرق عمل المربى Collec10
الهوايات : ملف طرق عمل المربى Painti10
تاريخ التسجيل : 03/09/2009
المشاركات : 7214
معدل تقييم المستوى : 29
بمعدل : 8649
الكنيسة او الابراشية : : كنيسه العذرا وماريوحنا بالزقازيق

ملف طرق عمل المربى Empty
مُساهمةموضوع: ملف طرق عمل المربى   ملف طرق عمل المربى I_icon_minitime11/3/2010, 10:42 pm

مربى الجوافة

** المقادير **

كيلو جوافة.. كيلو سكر سنترفيش حوالي (3 أكواب كبيرة)
ربع كوب مياه.
2معلقة كبيرة عصير ليمون.

**الطريقة **

1. اغسلي الجوافة وقطعيها شرائح.
2. بعد كده حطيها على النار هادئة لغاية ما تلاقي إنها بدأت تلين، شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد.
3. وعلشان تتخلصي من البذور اللي في الجوافة صفي الجوافة في مصفاة بس خلي بالك إن المصفاة تكون ذات ثقوب ضيقة.
4. ضيفي السكر إلى ماء السلق والجوافة وحطيها على النار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما يذوب السكر.
5. ضيفي إليها عصير الليمون مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق ونزع الريم اللي بيتكون أولا باول.
6. لما تلاقيها استوت شيلها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وحطيها في البرطمان اللي إنت مجهزاه زي ما اتفقنا واحفظيها في الثلاجة.
ملحوظة: كيلو الجوافة بعد ما يتسلق ويتصفى هيبقى ثلاثة أرباع.


مربى البلح السماني

** المقادير **

كيلو بلح سماني.
كيلو سكر سنترفيش.
عصير ليمونة كبيرة.
على حسب الطلب (قرنفل ولوز مقشر للحشو).

**الطريقة **

1. اسلقي البلح وقشريه وشيلي منه النوى.
2. احشي كل حبة بلح نصف لوزة مقشرة أو حبة قرنفل.
3. يضاف السكر إلى مياه السلق وسيبيه شوية على النار مع التقليب لغاية ما يدوب السكر ثم ضيفي إليها عصير الليمونة وإنت بتقلبي.. زي ما اتفقنا شيلي الريم أولا بأول.
4. عند بدء المحلول السكري السابق بالغليان حطي البلح.
5. بعد كده سيبي المربى تغلي على النار لغاية ما يتحول لون المحلول السكري إلى لون أحمر غامق ويبقى سميك القوام بس خلي بالك إنك تنزعي الريم أولا بأول.
6. لما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وحطيها في البرطمان اللي إنت مجهزاه زي ما اتفقنا واحفظيها في الثلاجة.


مربى اليوسفي والبرتقال

** المقادير:**

كيلو برتقال بسرة.
كيلو يوسفي.
كيلو سكر.
معلقة صغيرة ليمون.

**الطريقة: **

1. اسلقي البرتقال واليوسفي لمدة 10 دقائق وبعد كده اتخلصي من مياه السلق علشان تتخلصي من مرارة قشر البرتقال واليوسفي.
2. يعاد بعد ذلك سلقه بماء جديد ثم يصفى وتنزع البذور والأعناق.
3. بعد كده افرميه بس خلّي بالك من إنك تحتفظي بالسائل الناتج عن الفرم.
4. ضيفي إلى السائل الناتج عن عملية الفرم السكر واتركيه على نار هادئة مع التقليب حتى يذوب السكر تماما.
5. بعد شوية ضيفي خليط البرتقال واليوسفي المفروم إلى السكر على النار مع التقليب المستمر ونزع الريم أولا بأول.
6. ضيفي عصير الليمون وارفعي درجة حرارة النار واتركيها لتغلي لمدة 5 دقائق.
7. شيلي المريي بعد ما تستوي من على النار وعبيها في برطمانات زي ما اتفقنا.


مربى القرع العسلي

المقادير:
1) كيلو قرع عسلي.
2) كيلو سكر.
3) ثلاثة ارباع كوب عصير برتقال.
4) عصير ليمونة واحدة.


ثانيا: طريقة العمل:
1) يقطع القرع العسلي إلى قطع مربعة صغيرة.
2) نضيف عصير البرتقال والسكر وعصير الليمون إلى القرع العسلي المقطع، ونضعهم على نار هادئة حتى يصبح جاهزا للحفظ في البرطمانات.
3) نعقم البرطمانات.
4) نضع مربى القرع العسلي في البرطمانات ونقفلها بإحكام.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mary Marmora

Mary Marmora


النوع : انثى
الجنسية : ملف طرق عمل المربى 114
المهنة : ملف طرق عمل المربى Collec10
الهوايات : ملف طرق عمل المربى Readin10
تاريخ التسجيل : 02/09/2009
العمر : 32
المشاركات : 4109
معدل تقييم المستوى : 15
بمعدل : 4805
تاريخ الميلاد : 31/12/1991

ملف طرق عمل المربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف طرق عمل المربى   ملف طرق عمل المربى I_icon_minitime11/3/2010, 11:10 pm

ميرسى يا جميله على الحاجات الحلوه دى
ربنا يباركك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
christina.awad
+ المسئول التانى عن المنتدى +
christina.awad


النوع : انثى
نوع المتصفح: : ملف طرق عمل المربى Mn_510
الجنسية : ملف طرق عمل المربى 114
المهنة : ملف طرق عمل المربى Collec10
الهوايات : ملف طرق عمل المربى Painti10
تاريخ التسجيل : 03/09/2009
المشاركات : 7214
معدل تقييم المستوى : 29
بمعدل : 8649
الكنيسة او الابراشية : : كنيسه العذرا وماريوحنا بالزقازيق

ملف طرق عمل المربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف طرق عمل المربى   ملف طرق عمل المربى I_icon_minitime11/3/2010, 11:21 pm

ميرسى لمرورك الجميل جدا والى بيسعدنى ملف طرق عمل المربى 6253
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
™¤¦ابانوب عماد¦¤™

™¤¦ابانوب عماد¦¤™


النوع : ذكر
نوع المتصفح: : ملف طرق عمل المربى Mn_510
الجنسية : ملف طرق عمل المربى 114
المهنة : ملف طرق عمل المربى Studen11
الهوايات : ملف طرق عمل المربى Sports10
تاريخ التسجيل : 02/09/2009
العمر : 32
المشاركات : 7907
معدل تقييم المستوى : 22
بمعدل : 8764
تاريخ الميلاد : 06/08/1991
الكنيسة او الابراشية : : كنيسة الملاك ميخائيل

ملف طرق عمل المربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف طرق عمل المربى   ملف طرق عمل المربى I_icon_minitime12/3/2010, 12:04 am

ميرسي كتير يا ملكه على الحاجات الجميله دي ربنا يعوض تعب محبتك ,,,,, بوب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
christina.awad
+ المسئول التانى عن المنتدى +
christina.awad


النوع : انثى
نوع المتصفح: : ملف طرق عمل المربى Mn_510
الجنسية : ملف طرق عمل المربى 114
المهنة : ملف طرق عمل المربى Collec10
الهوايات : ملف طرق عمل المربى Painti10
تاريخ التسجيل : 03/09/2009
المشاركات : 7214
معدل تقييم المستوى : 29
بمعدل : 8649
الكنيسة او الابراشية : : كنيسه العذرا وماريوحنا بالزقازيق

ملف طرق عمل المربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف طرق عمل المربى   ملف طرق عمل المربى I_icon_minitime12/3/2010, 12:42 am

ميرسى يابوب لمرورك الجميل ملف طرق عمل المربى 800535
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف طرق عمل المربى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 3انتقل الى الصفحة : 1, 2, 3  الصفحة التالية
 مواضيع مماثلة
-
» ملف طرق عمل المربى
» ملف طرق عمل المربى
» ملف طرق عمل المربى
» ملف طرق عمل المربى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كنيسة الانبا تكلا هيمانوت الحبشى بالزقازيق :: الصحيفة اليومية :: طبخة اليوم-
انتقل الى: